sâmbătă, mai 18, 2024
spot_img
AcasăDiverseRada consolidează protecția socială a militarilor și polițiștilor

Rada consolidează protecția socială a militarilor și polițiștilor

Rada Supremă (Verkhovna Rada) a adoptat în a doua lectură și în ansamblu proiectul de lege nr. 10313 „Proiect de lege pentru modificarea unor legi din Ucraina privind asigurarea drepturilor militarilor și polițiștilor la protecție socială”.

Proiectul de lege a fost votat de 296 de deputați, potrivit deputatului Iaroslav Zheleznyak din partea partidului „Vocea”.(Holos)

Potrivit acestuia, comisia a revizuit semnificativ documentul. De asemenea, prevederile care restricționau drepturile militarilor la libertatea de exprimare pe rețelele de socializare au fost eliminate din proiectul de lege pentru a doua lectură.

Legea prevede concedii după rănire și tratament care pot dura până la 12 luni, inclusiv în străinătate, fără a fi nevoie să se supună unui examen medical militar la fiecare patru luni.

Legea prevede, de asemenea, concediu de maternitate pentru militari

Legea stabilește, de asemenea, o plată monetară de 15 milioane UAH pentru familia unui apărător în cazul decesului acestuia în timpul îndeplinirii serviciului militar.

Legea stipulează: capelanii militari nu pot fi persoane care aparțin Bisericii Ortodoxe a Patriarhatului moscovit.

În plus, aceasta stabilește norme pentru a preveni încălcările legate de discriminarea de gen sau hărțuirea sexuală.

La 22 februarie, Rada Supremă a adoptat drept bază proiectul de lege nr. 10313 „Cu privire la modificarea anumitor legi din Ucraina privind asigurarea drepturilor militarilor și polițiștilor la protecție socială”. Inițiativa legislativă a fost susținută de 271 de deputați, cu o perioadă de redactare redusă. Documentul a fost elaborat de un grup de deputați împreună cu reprezentanți ai Ministerului Apărării.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments