luni, mai 6, 2024
spot_img
AcasăDiverseRada pregătește o nouă abordare a rezervării: va exista o taxă suplimentară...

Rada pregătește o nouă abordare a rezervării: va exista o taxă suplimentară la taxa militară

Acest lucru este precizat într-un articol al Forbes, preluat de Ekonomichna pravda.

Rada Supremă (Verkhovna Rada) pregătește un proiect de lege care va prevedea o nouă abordare în ceea ce privește rezervările pentru persoanele pasibile de serviciul militar. În special, se propune introducerea unei plăți lunare care va garanta o amânare de la mobilizare pentru diferite categorii de angajați.

Se remarcă faptul că principala diferență între noua abordare a rezervelor și cea propusă anterior de Biroul președintelui este renunțarea la legătura dintre cuantumul salariului și impozitul pe venitul personal sau deducerile fiscale sociale unificate.

Parlamentarii propun stabilirea unei plăți fixe lunare, după care compania va putea rezerva un angajat indiferent de post. Principala condiție este ca firma să funcționeze în „legal” și să plătească impozite la buget.

„Stabilirea oricărui criteriu (privind salariile – n.r.) va fi percepută de societate ca o împărțire în clase. Compania poate să aleagă ce angajați vrea să-i  treacă la rezerve”, a explicat Dmytro Natalukha, președinte al Comisiei economice și coautor al proiectului de lege.

Potrivit deputatului, ideea proiectului de lege este de a permite tuturor întreprinderilor să rezerve personal important, nu doar celor pe care Cabinetul de Miniștri le-a identificat ca fiind critice. De exemplu, stațiile de service care repară vehicule pentru armată ar trebui, de asemenea, să poată rezerva angajați.

Astfel, Rada propune introducerea unei plăți suplimentare la taxa militară pentru fiecare angajat rezervat. Opțiunea luată în considerare acum este adăugarea unei sume forfetare de 20.000 UAH la taxa militară de 1,5%.

Natalukha a explicat că corelarea la  taxa militară va asigura o administrare rapidă a taxei și va asigura fondurile exclusiv pentru nevoile armatei.

În plus, angajații trebuie să fie angajați oficial, iar compania nu trebuie să aibă restanțe fiscale. Astfel, va fi posibilă rezervarea a până la 50% din angajații pasibili  pentru serviciul militar.

Mecanismul de rezervare propus va contribui la evitarea majorării impozitelor, deoarece întreprinderea va aloca în mod benevol aceste fonduri pentru necesitățile armatei. Autorii inițiativei consideră, de asemenea, că noul mecanism va scoate din umbră unele companii care vor plăti oficial impozite și va încuraja întreprinderile să renunțe la utilizarea regimului de întreprinzător individual pentru optimizarea impozitării.

Proiectul de document indică faptul că cel puțin 3,4 milioane de bărbați au un statut nespecificat pentru economia ucraineană: nu sunt angajați, nu sunt în forțele de apărare, nu sunt în străinătate și nu au dizabilități.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments