duminică, aprilie 28, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieSprijinul, sfaturile, contactele și măsurile concrete de modernizare a sectorului de sănătate...

Sprijinul, sfaturile, contactele și măsurile concrete de modernizare a sectorului de sănătate din Ucraina fac parte din cooperarea cu Franța

Acest lucru a fost discutat în detaliu în timpul unei întâlniri între Myroslav Biletskyi, prim-adjunctul șefului AMR și Jérôme Weinbach, director adjunct al Departamentului pentru afaceri europene și internaționale din cadrul Ministerului francez al Muncii, Sănătății și Solidarității.

 „Țările noastre cooperează îndeaproape la cele mai înalte niveluri, dar și implementarea unor proiecte regionale comune este importantă. Astfel, cursul de formare de patru zile pentru medicii de reabilitare, care a început ieri la Svaliava, este unul dintre cele care funcționează deja”, a comentat Myroslav Biletskyi.

 Participanții la întâlnire au discutat, de asemenea, despre posibilitatea ca Franța să se alăture construcției unui centru regional de reabilitare la Ujgorod, despre schimbul de date despre pacienți între sistemul electronic de sănătate ucrainean și cel european. Acest lucru este important atât pentru ucrainenii care au fost nevoiți să părăsească țara din cauza războiului, cât și pentru militarii care sunt tratați în țările UE.

De asemenea, au vorbit despre stabilirea de legături între instituțiile de învățământ superior franceze și Universitatea Națională din Ujgorod, deoarece cererea de educație medicală și de specialiști, în special în domeniul reabilitării, psihologiei, psihoterapiei și sănătății mintale, a crescut semnificativ de la începutul invaziei la scară largă.

 „Este demn de remarcat faptul că partenerii noștri sunt gata să ajute la găsirea unor contacte importante și a unor granturi care vor ajuta universitatea să atragă fonduri pentru astfel de proiecte educaționale.

 Le mulțumim partenerilor noștri pentru atenția lor față de Ucraina în general și față de Transcarpatia în special, pentru participarea și disponibilitatea de a lucra cu noi cot la cot. Sunt sigur că vom implementa împreună multe inițiative în regiune”, a declarat Myroslav Biletskyi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments