luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieTranscarpatia se îndreaptă spre crearea unei infrastructuri moderne de gestionare a deșeurilor

Transcarpatia se îndreaptă spre crearea unei infrastructuri moderne de gestionare a deșeurilor

“Împreună cu Ruslan Strileț, ministrul ucrainean al protecției mediului și al resurselor naturale, am semnat un memorandum de cooperare în cadrul pistei de redresare a întregii Ucraine de la Kiev.

Știu că pentru fiecare comunitate din regiunea noastră aceasta este o problemă sensibilă care nu a fost rezolvată de zeci de ani.

Pot spune cu încredere că am găsit o modalitate de a rezolva această problemă și că vom colabora pentru a implementa proiecte care vor face ca Transcarpatia să fie cu adevărat ecologică”, a scris șeful AMR pe pagina sa de Facebook.

Ucraina își schimbă deja abordarea în ceea ce privește gestionarea deșeurilor și introduce tehnologii europene. Iar aceasta este o parte importantă a mișcării noastre către UE și o componentă importantă a reconstrucției noastre.

Avem mult de lucru în fața noastră pentru a pune în practică acest studiu de caz. Sunt recunoscător fiecăruia dintre dumneavoastră care ne-ați sprijinit pe această cale, a accentuat șeful AMR Transcarpatia.

Acesta este un eveniment extrem de important pentru Transcarpatia, care sintetizează a doua etapă de lucru a echipei noastre și a echipei Ministerului Protecției Mediului și Resurselor Naturale din Ucraina în vederea creării unei infrastructuri moderne de prelucrare a deșeurilor.

Pachetul de investiții de 152 de milioane de euro și cele cinci noi instalații de prelucrare a deșeurilor care vor fi construite în districtele Ujgorod, Mucacevco, Hust, Teaciv-Rahiv și Beregovo vor asigura o soluție treptată și sistematică la problema deșeurilor solide din regiunea noastră.

Noile instalații de sortare și procesare vor crea peste 600 de noi locuri de muncă în comunitățile din Transcarpatia.

În prezent, se poartă negocieri cu potențiali investitori pentru crearea unei noi infrastructuri de prelucrare a deșeurilor în regiune. Proiectarea instalațiilor din Transcarpatia  este programată să înceapă la sfârșitul lunii iunie sau la începutul lunii iulie.

Se preconizează că instalațiile vor începe să funcționeze până la sfârșitul anului 2027.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments