joi, mai 2, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieTranscarpatia și ținutul Vysočina vor aprofunda cooperarea

Transcarpatia și ținutul Vysočina vor aprofunda cooperarea

Ținutul Vysocina va continua să ajute în mod activ Transcarpatia. Acest lucru a fost convenit recent de către președintele Consiliului regiunii, Roman Sarai,  în timpul unei vizite în Republica Cehă.

În cadrul unei întâlniri cu Hetmanul Vitezslav Šrek, delegația a prezentat proiectul de construire a unui centru de reabilitare pentru militarii „4.5.0.”. Recovery Centre” și a discutat oportunitățile de participare ulterioară a regiunii Vysocina.

Deputații au vizitat, de asemenea, Biroul Serviciului medical și de salvare din regiune, care coordonează activitatea serviciilor medicale de urgență, a serviciilor de salubritate și a pompierilor. De asemenea, aici se află Centrul de pregătire și salvare din Vysocina și, din 2020, singurul simulator din Republica Cehă pentru pregătirea piloților de salvare.

A avut loc o întrevedere cu președintele Senatului ceh, Miloš Vystříl, care și-a exprimat în mod repetat sprijinul pentru Ucraina și a pledat în mod constant pentru asistență militară și umanitară pentru Ucraina.  Auy fost discutate   problemele comunității ucrainene din Republica Cehă, despre integrarea refugiaților în societatea cehă și despre depășirea barierelor lingvistice. 

Rezumând întâlnirile din regiunea Vysocina, Roman Sarai, președintele Consiliului Regional Transcarpatic, a declarat: „Sprijinul regiunii Vysocina este important pentru Transcarpatiatia. Ne inspiră, ne dă putere în lupta împotriva inamicului și ne încurajează să lucrăm cu energie dublă. Cu sprijinul unor personalități atât de puternice precum Milos Vystrcyl și Vitezslav Šrek, victoria va fi a Ucrainei!”.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments