sâmbătă, mai 18, 2024
spot_img
AcasăDiverseUn ofițer al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei,reținut...

Un ofițer al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei,reținut pentru luare de mită

La Ujgorod, procurorii, împreună cu investigatori și agenți ai Biroului de Stat de Investigații și ai Departamentului de Investigații Strategice al Poliției Naționale, au reținut un angajat al Departamentului Principal al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei din regiunea Transcarpatia, pe motiv că ar fi primit mită.

Sub supravegherea procedurală a Procuraturii Regionale Transcarpatice, acestuia i s-a comunicat deja o notificare de suspiciune de primire a unui beneficiu ilegal de către un oficial care deține o funcție de răspundere, comisă în mod repetat (partea 3 a art. 368 din Codul penal al Ucrainei).

Potrivit anchetei, suspectul l-a convins pe antreprenor că, în schimbul unei mite, îl va ajuta să obțină documentele necesare pentru a se asigura că spațiile închiriate sunt compatibile cu legislația privind securitatea la incendiu. El a estimat „asistența” în rezolvarea problemei unei instalații la 40 de mii UAH.

Din toamna anului trecut, ofițerii de poliție au documentat mai multe întâlniri între antreprenor și infractor, în timpul cărora acesta din urmă a primit în total 48 de mii UAH în beneficii ilegale. Recent, acesta a fost descoperit și reținut în timp ce primea cea mai mare parte a acestor fonduri.

În prezent, se decide problema alegerii unui mod de detenție. Ancheta preliminară este în curs de desfășurare.

Acest lucru a fost raportat de Procuratura Regională Transcarpatică.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments