duminică, iunie 16, 2024
spot_img
AcasăCulturăEducațieUniversitatea din Ujgorod a obținut un certificat de acreditare pentru programul educațional-profesional...

Universitatea din Ujgorod a obținut un certificat de acreditare pentru programul educațional-profesional „Sisteme de Inteligență Artificială”

Zilele trecute, Agenția Națională pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior a eliberat Universității Naționale din Ujgorod un certificat de acreditare pentru programul educațional-profesional „Sisteme de Inteligență Artificială” la specializarea Matematică Aplicată, nivel licență.

Particularitatea acestui program constă în faptul că, pe lângă studiul direcțiilor clasice ale matematicii aplicate, sunt studiate direcții moderne ale științelor computerizate legate de inteligența artificială: Un astfel de program educațional oferă abilități suplimentare pentru viitor, deoarece acum este un adevărat „boom” al inteligenței artificiale. Specialiștii care înțeleg formularea problemelor pot alege metodele necesare nu doar în domeniul IT, ci și în producție. De exemplu, la marile întreprinderi locale sunt deja create linii automatizate bazate pe inteligența artificială, iar deciziile sunt luate pe baza metodelor de analiză a datelor. Avantajul programului constă în faptul că pe piața muncii sunt puțini specialiști care au pus  un accent specific pe inteligența artificială.

De aceea, serviciile lor vor fi foarte căutate. După cum afirmă Natalia Kondruk, candidată în științe tehnice și conferențiară la catedra de cibernetică și matematică aplicată, matematica este o clasică eternă, baza tuturor algoritmilor pe care se bazează tehnologiile. La noua specializare există posibilitatea de a beneficia de o bursă pentru un program de dublă diplomă, implementat în comun de Universitatea Națională din Ujgorod și Universitatea L’Aquila (Italia). Aceasta este o ocazie excelentă pentru studenți de a obține nu numai o educație de înaltă calitate în Ucraina, dar și de a câștiga experiență internațională și două diplome, ceea ce le sporește considerabil competitivitatea pe piața muncii.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments