sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img
AcasăПолітичнийЗа два роки війни СБУ затримала дві тисячі зрадників і п’ять тисяч...

За два роки війни СБУ затримала дві тисячі зрадників і п’ять тисяч колаборантів

Служба безпеки України після повномасштабного вторгнення Росії посилила напрям контррозвідки, щоб переграти російські спецслужби. Завдяки цьому вдалось викрити 47 російських агентурних мереж.

Про це голова СБУ Василь Малюк розповів в інтерв’ю телеканалу ICTV в ефірі марафону «Єдині новини» у понеділок, 25 березня.

«Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках. СБУ стала воюючою спецслужбою воюючої країни», – зазначив Василь Малюк.

Лише за минулий рік СБУ викрила 47 російських агентурних мереж, до яких у тому числі були залучені і окремі народні депутати, і представники Сил оборони.

«47 агентурних мереж виявлено і затримано минулого року. Понад 2 тисячі держрадників за підозрами затримано з початку війни. І понад 5 тисяч колаборантів. 47 агентурних мереж, для вашого розуміння, – це справжні гадюшники на тілі України. Це негідники які працювали на ворога, і сьогодні ми виявляємо не одноосібних держрадників, а використовуємо складний досвід, отриманий нами в боротьбі з організованою злочинністю», – повідомив Малюк.

Василь Малюк наголосив, що лише 20% контррозвідувальної діяльності СБУ – це викриття агентурних мереж і виконання необхідних процесуальних дій, пов’язаних із досудовим слідством і підготовкою обвинувальних актів.

«Найбільша агентурна мережа була в Миколаївській області та нараховувала 13 осіб», – повідомив Малюк додавши, що попереду багато сюрпризів від СБУ для ворога.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments