luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăрізнеНазвано автомобілі, що найчастіше імпортувалися через пункти пропуску Закарпаття

Названо автомобілі, що найчастіше імпортувалися через пункти пропуску Закарпаття

В оформлених документах для ввезення куплених автівок через пункти пропуску Закарпатської митниці найчастіше зазначалися Volkswagen, Skoda та Audi, які очолили список імпортованих у 2023 році машин.

Загалом через митні пости у зоні діяльності Закарпатської митниці нашими співвітчизниками торік ввезено для вільного обігу 2 865 легкових транспортних засобів. При цьому кількість імпортованих нових легковиків сягнула позначки у 2 (два) автомобілі. Це приблизно 0,07% від загальної кількості ввезених в регіоні легкових машин.

Таким чином, решта 2863 транспортні засоби мали статус вживаних. Їх середня митна вартість склала понад 10 тис. доларів США. Левову їх частку становлять авто віком понад 5 років – 91%, решта 9% – вживані легковики з терміном використання до 5 років.

В період з 1 січня по 31 грудня 2023 року фізичні особи за розмитнення транспортних засобів сплатили до Держбюджету понад 312 млн грн. Зі згаданої суми 98% платежів надійшло від власників вживаних автомобілів.

Найбільшу частку митних зборів за ввезені імпортовані легковики сплачено за Volkswagen (30%), Skoda (18%) та Audi (9%).

В середньому вартість імпортованого в Україну через митні пости Закарпатської митниці вживаного автомобіля становила від 10 000 до 11 000 доларів США.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments