luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăрізнеНа Закарпатті трьох людей підозрюють у привласненні 3 млн грн грантових грошей...

На Закарпатті трьох людей підозрюють у привласненні 3 млн грн грантових грошей ЄС на проєкті відновлення лісів

На Закарпатті директора будівельного товариства та його пособника, а також очільника лісового господарства підозрюють у привласненні 3 млн грн грантових грошей ЄС на проєкті відновлення лісів.

За даними слідства, схему незаконного привласнення грошей реалізували у 2021-2022 роках, під час втілення одного із заходів транскордонного проєкту у лісовій галузі.

На території держпідприємства „Ужгородське лісове господарство” запланували створити сучасний лісовий розсадник з інноваційною теплицею для вирощування дерев і кущів. Для його будівництва лісгосп оголосив тендер, а фінансування робіт здійснювалося коштами, виділених ЄС, пишуть у прокуратурі.

„Маючи на меті заволодіння грошима, директор будівельного товариства — переможець тендеру — разом із пособником залучив до схеми ряд фіктивних підприємств та закупив конструкцію для встановлення плівкової теплиці за завищеними цінами. Вони підробили офіційні документи, де вказали, що вартість устаткування — 5,2 млн грн. При цьому ринкова ціна на необхідне обладнання становила майже 2,2 млн грн”, — йдеться у повідомленні.

Таким чином підприємець разом із пособником незаконно привласнили 3 млн грн грантових коштів, які надалі зняли з банківських рахунків, перевівши в готівку.

На Закарпатті трьох людей підозрюють у привласненні 3 млн грн грантових грошей ЄС на проєкті відновлення лісів

Закарпатська обласна прокуратура/Facebook

Тодішній керівник лісгоспу через службову недбалість не перевірив належним чином придбане обладнання та підписав необхідну документацію для виплати підприємцеві грошових коштів за значно завищеними рахунками.

Директору товариства та його пособнику повідомили про підозру у привласненні чужого майна в особливо великих розмірах, легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом і підробленні офіційних документів, а очільнику лісового господарства — у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Наразі правоохоронці звернулися до суду з клопотаннями про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments