sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăАдміністраціяНа Закарпатті 50 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, взяли на виховання...

На Закарпатті 50 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, взяли на виховання у дитячі будинки сімейного типу та прийомні родини

Про це поінформували на круглому столі в ОВА.

Від початку цього року на Закарпатті близько 50 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, взяли на виховання ДБСТ і прийомні родини. Цей показник збільшився вдвічі в порівнянні з 2022 роком.

У регіоні активно розвивають і підтримують усі сімейні форми виховання. Зокрема, створили новий дитячий будинок сімейного типу на Берегівщині, 7 прийомних сімей у Хустському та Рахівському районах, у Мукачеві та Іршаві. Також на Закарпатті знайшов прихисток один ДБСТ з Харкова.

Такі підсумки роботи в напрямку розвитку дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей у нашому регіоні підбили сьогодні в Ужгороді. Щорічне засідання круглого столу «Кожній дитині – родину!», який організувала Служба у справах дітей ОВА, об’єднав близько 90 учасників: керівників служб у справах дітей районних військових адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад ТГ, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей області, зокрема й з-поміж вимушених переселенців.

Як підкреслила начальниця Служби у справах дітей ОВА Світлана Якімеліна, зараз в області функціонує 41 дитячий будинок сімейного типу і 54 прийомні сім’ї. Серед них – 9 ДБСТ, 8 прийомних сімей та 7 закладів, які перемістилися з інших регіонів. Загалом у сімейних формах виховання на Закарпатті сьогодні зростають 364 дитини.

 Також у межах круглого столу відзначили батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей і передали їхнім вихованцям подарунки з нагоди прийдешніх свят.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments