duminică, iunie 16, 2024
spot_img
AcasăНовиниУжНУ вперше випустить спеціалістів "Систем штучного інтелекту". Абітурієнтів запрошують на навчання

УжНУ вперше випустить спеціалістів „Систем штучного інтелекту”. Абітурієнтів запрошують на навчання

Днями Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти видало Ужгородському національному університету сертифікат про акредитацію освітньо-професійної програми «Системи штучного інтелекту» з спеціальності Прикладна математика, бакалаврського рівня.

Особливість цієї програми полягає в тому, що паралельно з вивченням класичних напрямків прикладної математики, вивчаються сучасні напрямки комп’ютерних наук по штучному інтелекту: машинне навчання, нейронні мережі, інтелектуальний аналіз даних, інтелектуальні системи та інші.

Така освітня програма дає додаткові «скіли» у майбутньому, адже зараз «бум» штучного інтелекту.

Спеціалісти, які розуміються у постановках задач, можуть підібрати методи, які потребує не тільки ІТ сфера, а й виробництво.

До прикладу, на місцевих великих підприємствах вже створюються автоматизовані лінії, які побудовані на штучному інтелекті, приймаються рішення на основі методів аналізу даних.

Перевагою програми є те, що на ринку праці зараз небагато спеціалістів у яких фокус був саме на штучному інтелекті.

Саме тому їх послуги користуватимуться великим попитом.

«Запрошуємо абітурієнтів, так як математика це вічна класика, всі алгоритми працюють на математиці, а технології дуже швидкоплинні. Здобувачі будуть мати можливість не лише отримати фундаментальну базову освіту, а й сучасний пул технологій», – запрошує кандидатка технічних наук, доцентка кафедри кібернетики та прикладної математики Наталія Кондрук.

Спеціальність 113 «Прикладна математика», ОП „СИСТЕМИ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ”.

Також, в подальшому, наявна можливість стипендіального навчання за програмою двох дипломів (УжНУ- університет Л”Аквіла, Італія) в магістратурі спеціальності 113 ПМ за ОП Науки про дані та інтелектуальні рішення.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments