duminică, aprilie 28, 2024
spot_img
AcasăAdministrație15 adăposturi pentru persoanele strămutate, înființate în Trascarpatia

15 adăposturi pentru persoanele strămutate, înființate în Trascarpatia

Într-un an și jumătate astfel de locuri de reședință compacte au apărut în diferite comunități din patru raioane ale regiunii, cu sprijinul Organizației Regionale Transcarpatice a Societății de Cruce Roșie din Ucraina, informează AMR pe pagina sa de facebook.

Centrele au creat condiții confortabile și sigure pentru familiile cu copii, persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități care s-au mutat din regiunile de risc ale țării. După lucrările de renovare, toate spațiile au fost dotate cu mobilier confortabil, truse de dormit, electrocasnice moderne etc. În plus, în locurile de reședință compactă a persoanelor strămutate intern au fost instalate echipamente de siguranță împotriva incendiilor și au fost amenajate spații pentru sport și sprijin psihosocial….

Toate lucrările pregătitoare necesare în adăposturi au fost efectuate de Crucea Roșie Transcarpatică în cadrul proiectului ShelterPlus cu sprijinul Crucii Roșii Austriece (partenerii Neighbour in Need și Austrian Development Cooperation).

În special, recent a fost deschis un astfel de centru în Imstychivo, în raionul Hust, iar cu câteva zile mai devreme – în Dubrynychi, raionul Ujgorod. . Primul va putea găzdui 25 de persoane strămutate intern, iar cel de-al doilea – 28. Petro Dobromilskyi, adjunctul șefului administrației de stat din regiunea Transcarpatia, și Inna Szabo, șefa organizației regionale a Societății de Cruce Roșie, au predat tot ce este necesar pentru renovarea adăposturilor.

„De la începutul invaziei la scară largă, partenerii noștri au oferit diverse tipuri de asistență pentru mii de compatrioți și persoane strămutate în interiorul țării. Aceasta include sprijin umanitar, medical, farmaceutic, psihosocial și de altă natură. De asemenea, lucrăm împreună pentru a crea locuri de reședință sigure și confortabile, deoarece aceasta este nevoia principală a persoanelor strămutate intern”, a comentat Petro Dobromilsky, remarcând activitatea organizației regionale transcarpatice a Societății de Cruce Roșie.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments