sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieMinisterul Apărării aprobă prima vestă antiglonț ucraineană pentru femei

Ministerul Apărării aprobă prima vestă antiglonț ucraineană pentru femei

După două runde de teste, Ministerul Apărării a certificat o vestă antiglonț pentru soldații de sex feminin dezvoltată de Ukrainian Armour. (Ukrainska bronea)Vesta are o membrană de blindare curbată, umeri îngustați și un partea inferioară mai largă.

După cum a raportat Ministerul Apărării din Ucraina la 27 decembrie, după prima etapă a testelor pe teren, vesta a fost modificată pentru a ține cont de structura corpului feminin.

„Deoarece femeile au umerii mai îngustați și pelvisul mai lat decât bărbații, era inconfortabil pentru femeile militare să mânuiască armele în versiunea „masculină” a vestei. În plus, versiunea „pentru femei” are o placă de armură curbată spre exterior pentru comoditate. În rest, vesta antiglonț, care cântărește 10,5 kilograme sau mai mult, în funcție de mărime și configurație, nu diferă de vesta antiglonț aprobată anterior pentru toate categoriile de militari”, a declarat Oleksandr Șarko, specialist șef la Departamentul central pentru dezvoltarea și susținerea sprijinului material al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Vesta antiglonț a fost dezvoltată de Ukrainian Armour. După certificare, aceasta a devenit disponibilă pentru achiziții centralizate de către Operatorul Logistic de Stat, ținând cont de nevoile Statului Major General.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments