duminică, aprilie 28, 2024
spot_img
AcasăAdministrație50 de orfani și copii lipsiți de îngrijire părintească au fost luați...

50 de orfani și copii lipsiți de îngrijire părintească au fost luați în case de copii de tip familial și în familii de plasament

Acest lucru a fost raportat în cadrul unei mese rotunde la AMR.

 Această cifră s-a dublat în comparație cu anul 2022.

Regiunea dezvoltă și sprijină în mod activ toate formele de îngrijire bazate pe familie. În special, a fost creată o nouă casă de copii de tip familial în raionul Beregovo, 7 familii de plasament în raioanele Hust și Rahiv, în Mucacevo și Irșava. De asemenea, o casă de copii din Harkov și-a găsit o reședință în Transcarpatiaa.

Acestea sunt rezultatele activității de dezvoltare a caselor de copii de tip familial și a familiilor de plasament din regiunea noastră, rezumate astăzi la Ujgorod. Masa rotundă anuală ” Fiecărui copil – o familie!”, organizată de Serviciul pentru copii al Administrației Militare Regionale, a reunit aproximativ 90 de participanți: șefii serviciilor pentru copii din administrațiile militare raionale, comitetele executive ale consiliilor orășenești din comunitățile teritoriale, părinții educatori  de la casele de copii de tip familial și familiile de plasament din regiune, inclusiv cei din rândul persoanelor strămutate intern.

Potrivit Svitlanei Yakimelina, șefa Serviciului pentru copii al Administrației Regionale de Stat, în prezent, în regiune există 41 de case de copii de tip familial și 54 de familii adoptive. Printre acestea se numără 9 case de copii de tip familial, 8 familii de plasament și 7 instituții care s-au mutat din alte regiuni. În total, 364 de copii se află în prezent în îngrijire de tip familial în Transcarpatia.

 Masa rotundă a onorat, de asemenea, părinții adoptivi din casele de copii de tip familial și din familiile de plasament și le-a oferit copiilor lor cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă care se apropie.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments