sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img
AcasăDiverse70 de cozonaci pascali, expediați pe front de către elevii liceului din localitatea...

70 de cozonaci pascali, expediați pe front de către elevii liceului din localitatea Ruski Komarivți  

70 de cozonaci pascali au fost expediați  pe front de către elevii liceuluidin localitatea Ruski Komarivți  din regiunea Transcarpatia.Acest lucru a fost raportat pentru Suspilne de către directorul instituției, Larysa Sarvaș.

Potrivit d-nei  Sarvaș, elevii liceului trimit cozonaci de Paște apărătorilor pentru al doilea an consecutiv.

„Anul trecut, am făcut noi înșine prăjituri de Paște, împreună cu elevii școlii. Anul acesta, am apelat la brutăria Sfânta Agatha din satul Serednye pentru a ne ajuta să coacem prăjituri de Paște. ÎPrin acest jest, vrem să mulțumim fiecărui apărător, fiecărui soldat, fiecărui fiu, fiecărui soț, fiecărui frate, mamă, soră, pentru că ne protejează: p0e mine, pe tine,  copiii noștri, împreună spre  Victorie, un cer liniștit pentru noi toți”, spune Larysa Sarvaș.

Pe lângă prăjiturile de Paști, școlarii au pregătit și desene și amulete pentru apărători. Solomiya Pallag, elevă în clasa a doua, spune că a făcut o amuletă în formă de potcoavă pentru soldați.

„Am făcut-o din fasole, ardei, ceapă, usturoi și spice de grâu. Spice de grâu pentru a le aminti de casa noastră, ca să se întoarcă vii. Sunt recunoscătoare că putem sărbători Paștele acasă și vrem să le trimitem și lor cozonaci de Paște”, spune Solomiya Pallah.

„Le-am scris o scrisoare apărătorilor noștri, spunându-le că vreau să le mulțumesc foarte mult pentru faptul că pot trăi o viață liniștită și pașnică, pentru faptul că războiul nu a ajuns la mine. Vreau să le urez sănătate, fericire și un sfârșit cât mai rapid al războiului”, a adăugat Victoria Izganici, elevă în clasa a VII-a.

„Cozonacii vor pleca la Batalionul 534 de geniu separat, care, în present, își îndeplinește misiunea în zonele Zaporizhzhia și Herson.

Băieții vor fi foarte recunoscători. Este minunat când sunt astfel de proiecte, când școlile le implementează, când copiii fac lucruri cu propriile mâini și ajută și le transmit băieților. Băieții de pe linia întâi înțeleg că luptă pentru copii și că au un fspate al frontului. Copiii sunt viitorul nostru. În calitate de soldat, eu însumi, care am luptat din 2014 până acum, am așteptat întotdeauna pachete de la copii. Era mult mai important decât atunci când ni se dădeau arme sau altceva. Ține viu spiritul soldaților”, a spus Olexandr Pantsulych.

 În total, elevii Liceului au trimis 70 de cozonaci  de Paște apărătorilor de pe front.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments