sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img
AcasăDiverseÎn doi ani de război, SBU a reținut două mii de trădători...

În doi ani de război, SBU a reținut două mii de trădători și cinci mii de colaboratori

După invazia pe scară largă a Rusiei, Serviciul de Securitate al Ucrainei și-a consolidat eforturile de contrainformații pentru a eclipsa serviciile speciale rusești. Ca urmare, 47 de rețele de agenți ruși au fost demascate.

Șeful SBU, Vasyl Malyuk, a declarat acest lucru într-un interviu acordat postului de televiziune ICTV în cadrul maratonului Știri unite luni, 25 martie.

„Nu aș subestima inamicul, dar l-am învins în toate domeniile cheie. SBU a devenit un serviciu special de război al unei țări în război”, a declarat Vasyl Malyuk.

Numai anul trecut, SBU a demascat 47 de rețele de informații rusești, inclusiv unii parlamentari și reprezentanți ai Forțelor de Apărare.

„Anul trecut au fost depistate și reținute 47 de rețele de agenți. Peste 2.000 de consilieri de stat au fost reținuți în baza unor suspiciuni de la începutul războiului. Și mai mult de 5.000 de colaboratori. 47 de rețele de agenți, pe înțelesul dumneavoastră, sunt adevărate vipere pe trupul Ucrainei. Aceștia sunt ticăloșii care au lucrat pentru inamic, iar astăzi nu detectăm consilieri de stat individuali, ci folosim experiența complexă pe care am dobândit-o în lupta împotriva crimei organizate”, a declarat Malyuk.

Vasyl Malyuk a subliniat că doar 20% din activitățile de contraspionaj ale SBU au ca scop expunerea rețelelor de agenți și efectuarea acțiunilor procedurale necesare legate de anchetele preliminare și pregătirea punerii sub acuzare. „Cea mai mare rețea de agenți se afla în regiunea Mykolaiv și era formată din 13 persoane”, a declarat Malyuk, adăugând că SBU pregătește multe surprize pentru inamic.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments