miercuri, mai 1, 2024
spot_img
AcasăDiverseAproape 200 de mii de euro, alocați de partenerii americani pentru susținerea...

Aproape 200 de mii de euro, alocați de partenerii americani pentru susținerea unității de recunoaștere aeriană din Transcarpatia „Păsările Maghiarului”

Vasyl Ivancho, adjunctul ș ef ului Administrației militare regionale Transcarpatice, și Yuriy Huzynets, șeful raionului Ujgorod, au discutat cu Alex Davern, un om de afaceri american care a ajutat Ucraina și apărătorii săi încă din primele zile ale războiului de amploare, împreună cu ONG-ul „Ajutor direct pentru Ucraina” și cu antreprenori solidari.

În timpul întâlnirii, s-a discutat despre faptul că cea mai mare nevoie acum este de drone cu o capacitate de transport mare, astfel încât soldații noștri să poată îndeplini sarcini speciale pentru a proteja statul. La discuție s-a alăturat și un soldat din Transcarpatia, comandantul unității de recunoaștere aeriană „Păsările Maghiarului”, Robert Brovdi.

Alex Davern a menționat că, datorită mai multor donatori, antreprenorii privați au reușit să strângă aproximativ 200 de mii de euro. Aceștia sunt gata să aloce aceste fonduri la cererea  unității Păsările Maghiarului. Partenerii vor revizui lista de drone necesare și vor stabili următorii pași în ceea ce privește asistența acordată acestora.

„Sprijinul partenerilor străini este extrem de important pentru noi în condițiile actuale, deoarece le permite apărătorilor noștri să reziste mai ușor inamicului”, a declarat Vasyl Ivancho, șeful adjunct al AMR, și a mulțumit lui Alex Davern și celorlalți membri ai misiunii pentru asistență.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments