duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăDiverseBNU este gata să discute restricțiile financiare pentru cei care se sustrag...

BNU este gata să discute restricțiile financiare pentru cei care se sustrag de la încorporare

Guvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei, Andriy Pyshnyi, a declarat că autoritatea de reglementare este pregătită să se alăture consultărilor din partea Radei Supreme (Verkhovna Rada) cu privire la prevederile financiare ale proiectului de lege privind mobilizarea.

Guvernatorul BNU a făcut declarația la postul de televiziune Noi suntem Ucraina.

„Cred că ar trebui să purtăm discuții și să facem schimb de opinii în timp ce proiectul de lege este elaborat în parlament”, a spus Pyshny.

În același timp, șeful Băncii Naționale a subliniat că problemele legate de mobilizare nu sunt de competența BNU, acestea fiind responsabilitatea guvernului, a Ministerului Apărării și a Statului Major General al Forțelor Armate.

„Dacă va fi nevoie, și este posibil să apară, deoarece proiectul de lege conține anumite puncte, vom participa la dezbatere. Iar această discuție va fi argumentată”, a declarat oficialul.

De asemenea, Pyshnyi este convins că această discuție va „duce la cea mai bună formulare posibilă a proiectului de lege”.

La 8 ianuarie, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei, Kateryna Rozhkova, a declarat că nu susține restricțiile bancare pentru bărbații care se sustrag mobilizării.

Anterior, guvernul a înaintat parlamentului un proiect de lege „Cu privire la ameliorarea anumitor aspecte legate de mobilizare, înregistrarea militară și serviciul militar”.

La 24 decembrie 2023, ministrul apărării Rustem Umerov a declarat că un proiect de lege privind mobilizarea și serviciul în cadrul forțelor de apărare în general va fi înregistrat în Rada Supremă în zilele următoare.

La 19 decembrie, președintele Volodymyr Zelenskyy a declarat că, în timpul dezbaterii legii privind modificarea procedurii de mobilizare, armata a propus recrutarea suplimentară  a 450-500.000 de persoane.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments