duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăDiverse"Schemă pentru a evita mobilizarea". Medic suspectat de luare de mită și...

„Schemă pentru a evita mobilizarea”. Medic suspectat de luare de mită și fals în acte

În regiunea Transcarpatia, ofițerii de aplicare a legii au reținut un medic al centrului de examinare medico-militară, fiind suspectat de luare de mită pentru prezentarea ilegală de documente în vederea obținerii unei grupe de invaliditate și, ulterior, pentru a fi exclus de la înregistrarea militară.

Acest lucru a fost raportat pe site-ul web al Poliției Naționale din Transcarpatia.

„Ofițerii de aplicare a legii au descoperit că un psihiatru de la unul dintre spitalele raionale Ujgorod, care este membru al comisiei medico-militare, a fost implicat în organizarea activității ilegale. Acesta a căutat bărbați supuși mobilizării generale și le-a oferit pentru mită emiterea unei concluzii privind inaptitudinea lor pentru serviciul militar cu excluderea din registrul militar”, se arată în comunicat.

Potrivit forțelor de ordine, medicul a estimat astfel de servicii la 2.000 de dolari. Bărbatul a fost reținut în timp ce primea o parte din bani.

Transcarpatianului i-a fost impusă o măsură de constrângere preventivă – detenție cu posibilitatea eliberării pe cauțiune. Acesta riscă până la 10 ani de închisoare.

Suspilne încearcă să obțină un comentariu din partea medicului pentru a face publică poziția sa.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments