sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieCinci țări din Uniunea Europeană solicită Comisiei Europene reintroducerea taxelor vamale pentru...

Cinci țări din Uniunea Europeană solicită Comisiei Europene reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina

Miniștrii Agriculturii din Bulgaria, Polonia, România, Slovacia și Ungaria, într-o scrisoare comună către Comisia Europeană, solicită impunerea de taxe vamale asupra importurilor de cereale ucrainene, invocând o presupusă concurență neloială.

Această informație este furnizată de Ministerul Agriculturii din Ungaria.Semnatarii cer luarea de măsuri împotriva produselor agricole ucrainene considerate mai ieftine. Ei susțin că Ucraina afectează piețele lor de export.

Miniștrii afirmă că țările lor produc mult mai mult grâu și porumb decât au nevoie, ceea ce este crucial pentru securitatea alimentară și suveranitatea strategică a UE.

„De aceea, Bruxelles trebuie să implementeze măsuri care să protejeze piețele țărilor membre învecinate cu Ucraina, ajutându-le să-și valorifice întregul potențial de export. Una dintre aceste măsuri ar putea fi impunerea de taxe vamale la produsele agricole cel mai sensibile”, se arată în scrisoare.

Semnatarii susțin că fermierii lor au suferit pierderi semnificative după ce anul trecut UE a suspendat cotele de import și taxele vamale pentru cerealele din Ucraina. Ei îndeamnă Comisia Europeană să verifice dacă regulile de producție ucrainene corespund standardelor UE.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments