sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieDouă comunități din  regiune  vor lucra la dezvoltarea conceptelor de parcuri industriale

Două comunități din  regiune  vor lucra la dezvoltarea conceptelor de parcuri industriale

Comunitățile Kamianska și Teaciv vor primi fonduri pentru pregătirea documentației necesare în cadrul unui concurs inițiat de administrația militară a regiunii și Agenția pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră din Transcarpatia.

Potrivit lui Vasyl Ivancho, șef adjunct al AMR, viitorul parc industrial Teaciv  are în vedere consolidarea sau crearea de întreprinderi industriale în diverse scopuri pe o suprafață de aproximativ 85 de hectare, inclusiv o fabrică de reciclare a deșeurilor, un centru logistic, fabricarea de materiale compozite polimerice etc. Astfel, vor fi create aproximativ 1.000 de locuri de muncă. Comunitatea Teaciv va primi 300 de mii UAH de la bugetul regiunii pentru a pregăti documentele necesare.

Șeful adjunct al administrației militare regionale de stat a mai adăugat că 150 de mii UAH vor fi alocate pentru dezvoltarea conceptului parcului industrial Kamianske. Scopul funcțional al acestei locații va fi crearea unor complexe de producție și logistice pentru depozitarea produselor agricole. Astfel, aici vor putea lucra de la 150 la peste 700 de specialiști.

Câștigătorii concursului pot folosi aceste fonduri pentru a dezvolta un plan teritorial detaliat, pentru a efectua o evaluare strategică de mediu și pentru alte cheltuieli necesare legate direct de crearea parcurilor industriale.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments