joi, mai 2, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieDe la 1 martie, pensiile vor fi indexate în Ucraina

De la 1 martie, pensiile vor fi indexate în Ucraina

Se așteaptă ca plățile să crească cu 13%. Cu toate acestea, cifrele finale de indexare vor fi calculate la sfârșitul lunii februarie.

În martie 2024, pensiile vor fi majorate pentru toți cei ale căror plăți urmează să fie indexate conform planului. Indexarea se va baza pe un sistem de indexare. Scopul este de a egaliza plățile pentru persoanele care au ieșit la pensie în perioade diferite. După indexare, pensia medie ar trebui să crească la 6.000 UAH.

În Ucraina, pensia minimă și unele alte plăți au fost majorate de la 1 ianuarie 2024. Acest lucru se datorează unei creșteri a minimului de subzistență, pe care guvernul a stabilit-o în bugetul de stat pentru 2024, la 2.920 UAH. Minimul de subzistență pentru persoanele care și-au pierdut capacitatea de muncă a crescut la 2.361 UAH. Prin urmare, pensia minimă a crescut la 2.361 UAH, ceea ce reprezintă o creștere de 268 UAH față de 2023.

În plus, în ianuarie, au crescut ;

– plățile maxime de pensie – până la 23.610 UAH

– plățile pentru muncă suplimentară – până la 23,6 UAH pentru fiecare an de serviciu suplimentar;

– valoarea contribuțiilor voluntare la pensie – până la 1.562 UAH;

– plata suplimentară pentru pensionarii solitari care au nevoie de îngrijire – până la 944 UAH;

– plățile de pensie pentru cei care au împlinit vârsta de 65 de ani și au îndeplinit cerințele privind vechimea în muncă – până la 2.840 UAH. În 2024, au fost majorate și alte suplimente de pensie (pentru merite deosebite, plăți suplimentare pentru veteranii de război) și diverse prestații sociale.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments