sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăDiverseDiya va introduce un chatbot bazat pe inteligență artificială

Diya va introduce un chatbot bazat pe inteligență artificială

Chatbotul se va numi Nadiia

Ministrul pentru Transformare Digitală, Mykhailo Fedorov, a anunțat o inovație pe portalul de servicii publice Diya. Un chatbot cu inteligență artificială va apărea acolo pentru a ajuta centrul de contact să răspundă la solicitări. Mykhailo Fedorov a făcut acest anunț pe canalul său de Telegram joi, 29 februarie.

Potrivit lui Mihail Fedorov, compania intenționează să utilizeze o soluție tehnologică de la „una dintre cele mai importante companii internaționale” pentru a implementa această funcție. Cu toate acestea, șeful ministerului nu a menționat numele companiei.

„Va fi un chatbot de nouă generație care va comunica într-un limbaj uman și va ajuta la rezolvarea unei probleme simple. Principalele sale avantaje vor fi viteza de răspuns și economisirea de timp și resurse ale echipei de asistență Diya”, a declarat Mykhailo Fedorov.

Mikhailo Fedorov a declarat că, în prezent, este mulțumit în proporție de 80% de calitatea răspunsurilor asistentului de inteligență artificială și a dat asigurări că aceasta se va îmbunătăți. În plus, chatbotul este încă lent, dar dezvoltatorii lucrează la el.

„Aceasta va fi o tehnologie revoluționară nu doar pentru Ucraina, ci și pentru guvernele din întreaga lume. În timpul testării beta, veți putea învăța asistentul să răspundă mai bine la întrebări”, a declarat Mihail Fedorov.

Robotul de chat a fost numit Nadiia.

Reamintim că Ministerul pentru Transformare Digitală a început testarea beta a serviciului de afișare a documentelor educaționale pe portalul de servicii publice Diya. Potrivit lui Mykhailo Fedorov, aplicația va conține un certificat de învățământ secundar general și diplome de învățământ superior. De asemenea, va permite înregistrarea pentru admiterea la o instituție de învățământ superior și solicitarea unui loc de muncă.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments