sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăDiverseTrei instituții medicale din Transcarpatia participă la Programul de cooperare transfrontalieră Polonia-Ucraina

Trei instituții medicale din Transcarpatia participă la Programul de cooperare transfrontalieră Polonia-Ucraina

Trei instituții medicale din Transcarpatia participă la Programul de cooperare transfrontalieră Polonia-Ucraina 2021-2027 în temeiul priorității ” Asistență medicală”. Acestea sunt Spitalul Central din Hust, Spitalul Regional pentru Copii și Spitalul Clinic Regional Transcarpatic. Potrivit lui Myroslav Biletskyi, prim-adjunct al șefului AMR , aceste proiecte de granturi vor îmbunătăți semnificativ calitatea serviciilor medicale și accesul la ele  în zonele de frontieră, precum și îmbunătățirea competențelor personalului.

„Orașele partenere Lublin și Ujgorod se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește accesul la metode moderne de diagnosticare și terapie în domeniul bolilor cardiovasculare și al bolilor care necesită tratament neurochirurgical, în special pentru victimele conflictelor militare”, a comentat primul adjunct al șefului AMR.

Proiectul prevede achiziționarea unui sistem de angiografie și a echipamentelor de laborator, schimbul de cunoștințe între personalul Spitalului Clinic Regional A. Novak și Spitalul de specialitate al Voievodatului Stefan Cardinal Wyszynski din Lublin, iar costul estimat al acestuia este de 2 milioane 854 de mii de euro.

Proiectele vor avea o durată de 24 de luni. În special, în acest an, participanții la program intenționează să semneze contracte, să planifice activitățile pentru următorii 2 ani, să facă o vizită de studiu în Polonia, să organizeze o conferință de lansare și să demareze achiziționarea de echipamente.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments