sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img
AcasăDiverseDoi locuitori din Herson, suspectați de colaborare cu Rusia, au fost arestați...

Doi locuitori din Herson, suspectați de colaborare cu Rusia, au fost arestați în Transcarpatia

Cei doi reținuți au fost duși în Transcarpatia, unde tribunalul districtual din orașul Ujgorod le-a impus o măsură de constrângere preventivă sub formă de detenție fără cauțiune.

Acest lucru a fost raportat pentru Suspilne de către purtătorul de cuvânt al SBU în regiunea Transcarpatia, Wanda Milo.

Potrivit acesteia, suspecții sunt un bărbat localnic de 53 de ani și o femeie de 43 de ani care au susținut ocupanții la începutul invaziei la scară largă a Rusiei. Pentru aceasta, ei au fost numiți în „administrația” camerei de tortură rusești, care funcționa pe baza coloniei penale ocupate atunci în centrul regional.

„În camera de tortură, deținuții au devenit „inspectori ai departamentului de securitate” al instituției de ocupație. Ei au primit uniforme în stil rusesc, arme și ‘certificate’. Potrivit anchetei, colaboratorii păzeau celulele în care rușii îi încarcerau pe membrii mișcării de rezistență din regiune. În aceste celule, ocupanții torturau victimele și încercau să „obțină cu forța i” consimțământul lor de a colabora împotriva Ucrainei”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

După eliberarea orașului Herson, suspecții se ascundeau de justiție, schimbându-și constant adresele. Cu toate acestea, ofițerii de poliție i-au reținut ulterior pe teritoriul controlat de Ucraina.

Anchetatorii le-au transmis celor reținuți o notificare de suspiciune în conformitate cu partea 7 a articolului 111-1 din Codul penal al Ucrainei și i-au luat în arest. Aceștia riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare cu confiscarea bunurilor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments