miercuri, mai 8, 2024
spot_img
AcasăDiverseDupă greva de la granița cu Ucraina, companiile de utilități slovace au...

După greva de la granița cu Ucraina, companiile de utilități slovace au colectat camioane de gunoi

Greva transportatorilor slovaci care a blocat în mod repetat punctele de trecere a frontierei cu Ucraina în noiembrie și decembrie s-a încheiat. În schimb, au rămas mormane de gunoi.

Se pare că transportatorii, care au fost nevoiți să stea la cozi timp de mai multe zile, nu au fost dotați cu coșuri de gunoi portabile și, uneori, nici măcar cu toalete portabile.

Poliția i-a oprit în apropiere de Michalowce și în apropiere de Kosice pentru a-i împiedica să se adune în același timp la granița din Wysne Nemeckie. În special, coloane de camioane lungi de kilometri s-au format pe drumul de la Kosice la Bidovce.

Transportatorii ucraineni au fost forțați să locuiască literalmente în camioane pe marginea drumului timp de câteva zile, nu din voia lor proprie. Ulterior, Compania Națională de Automobile, în calitate de administrator al drumului, s-a gândit la toalete mobile, dar nu a pus coșuri de gunoi în apropierea drumului.

„După experiența unor incidente similare din trecut, nu a fost demarată instalarea de pubele temporare. În astfel de circumstanțe, coșurile nu aduc un efect suficient. Acest lucru este firesc pentru schimbarea constantă a lungimii coloanei”, a declarat Tomasz Ferenczak, purtătorul de cuvânt al companiei.

Prin urmare, gunoaiele lăsate pe marginea drumului au trebuit să fie îndepărtate de către serviciile publice locale.

Pavol Azari, primarul satului Bidoveț, a declarat că săptămâna trecută a fost colectat un camion plin de gunoi  din apropierea satului. „Tot felul de saci cu deșeuri de la ceea ce au mâncat și au băut aici. Nu aveau coșuri de gunoi, ci doar toalete portabile”, descrie el situația.

Șoferii de camion au fost nevoiți să doarmă în vehicul. Potrivit primarului, șoferii ucraineni au fost conduși chiar cu mașini private la cea mai apropiată băcănie pentru a-și reface proviziile de alimente.

El spune că nu au existat probleme cu aceștia. Și nu este vina lor că există gunoaie după grevă. Deși ar fi fost mai logic dacă greviștii înșiși le-ar fi îndepărtat.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments