vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăCulturăEducațieElevi și profesori de la Liceul German, în mobilitate Erasmus +

Elevi și profesori de la Liceul German, în mobilitate Erasmus +

În perioada 11-15 decembrie 2023, în Cittanova-Italia, a avut loc ultima mobilitatea a proiectului Erasmus+ cu titlul „Theatre – a common language to express ourselves ”.

S-au întâlnit 32 de profesori și elevi ai școlilor partenere din Cipru, Grecia, Spania și România. Tema mobilității desfășurate a fost ”Europa sănătoasă”. Fiecare țară a pregătit interviuri cu specialiști și prezentări powerpoint legate de temele: sănătate mentală, sănătate fizică, medicina naturistă, medicina estetică și mâncarea sănătoasă, studiu care s-a bazat mai ales pe dieta mediteraneană. Toate prezentările s-au realizat în limba engleză, elevii având astfel oportunitatea să își îmbogățească vocabularul cu expresii  și noțiuni specifice domeniului studiat. S-a realizat o expoziție fotografică cu mâncărurile sănătoase specifice perioadei Crăciunului urmată de o expoziție culinară cu degustare. Elevii au avut posibilitatea de a învăța tenis și înot de la profesori de specialitate. S-a vizitat muzeul Magna Graecia, centrul istoric din Reggio Calabria și satul pescăresc Scilla. S-a realizat un atelier de lucru axat pe mâncăruri mediteraneene unde elevii au contribuit la realizarea unor specialtăți culinare sănătoase, precum Melanzane alla parmigiana-mâncare bazată pe vinete și diferite tipuri de brânză. Mobilitatea s-a finalizat prin prezentarea piesei de teatru la care au contribuit elevii tuturor delegațiilor având titlul ”Hippocartes’ Advice„.

Proiectul a fost un o muncă de echipă la care au contribuit toate țările participante unde elevii au legat noi prietenii, au acumulat noi cunoștințe culturale, lingvistice și de comunicare simțindu-ne astfel împliniți și câștigați.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments