luni, mai 20, 2024
spot_img
AcasăCulturăExpoziția „Micul Prinț”, la Muzeul de Artă

Expoziția „Micul Prinț”, la Muzeul de Artă

Ajuns la a XXIX-a ediție, evenimentul internațional „Micul Prinț” se desfășoară și în acest an sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, Filiala Satu Mare și a Muzeului de Artă, Satu Mare, care este și gazda amplei expoziții.

Evenimentul reunește participanți din țară și de peste hotare, aducând pe simeze peste 300 de lucrări de artă aparținând celor mai diverse genuri: desen, pictură, grafică, artă decorativă, fotografie artistică, sculptură, obiecte intermedia. Acestea sunt realizate de autori de toate vârstele: copii preșcolari, elevi din cercuri de creație, școli, licee de specialitate, precum și studenți (125) ai facultăților de specialitate, pentru că această manifestare artistică este, deopotrivă, și o pepinieră pentru artiștii plastici consacrați de mâine. Această posibilitate oferită tinerilor de a expune pe aceleași simeze împreună cu artiștii consacrați (care în acest an sunt în număr de 140), dovedește încă o dată că pe planeta Micului Prinț, prietenia și iubirea pentru frumos au o casă comună și conform provocării lansate de ediția din acest an – „Pământul acesta nu este o planetă ca oricare alta” (Antoine de Saint Exupéry) -, totul este posibil.

Vă așteptăm, ca în fiecare an, să fiți părtași acestei bucurii, în 14 mai la ora 18, la Muzeul de Artă din Satu Mare, Piața Libertății 21. Promitem o întâlnire generoasă cu arta și autorii ei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments