sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăDiverseGuvernul a decis să interzică complet jeep-ul în ariile protejate din Ucraina

Guvernul a decis să interzică complet jeep-ul în ariile protejate din Ucraina

În legislația ucraineană au fost descoperite lacune care permit pasionaților de jeep să circule cu mașina prin rezervații naturale. Guvernul a decis să pună capăt acestei situații, potrivit principalelor site-uri web.

Potrivit Ministerului Protecției Mediului și Resurselor Naturale, interzicerea directă a circulației mașinilor și a ATV-urilor este valabilă doar în zonele strict protejate. În același timp, mașinile sunt permise în zonele economice și în zonele de agrement staționar. Acesta este motivul pentru care cazurile semnalate în mass-media și care au provocat indignarea publicului, a precizat Ministerul Mediului.

În luna august a anului trecut, rețeaua de socializare Facebook a publicat fotografii realizate în zona înaltă a Carpaților, între Dragobrat și Muntele Gherșka. Fotografiile arată un număr mare de oameni pe motociclete și mașini care se relaxează lângă un lac.

Astfel, Cabinetul de Miniștri a propus un proiect de lege care va interzice definitiv jeep-ul în ariile protejate.

Documentul a fost redactat de Ministerul Mediului și de mai multe ONG-uri. Potrivit lui Ruslan Strilț, ministrul Protecției Mediului și Resurselor Naturale, la elaborarea proiectului de lege a fost studiată experiența internațională. De exemplu, oficialii guvernamentali au aflat că vehiculele de teren sunt ilegale în ariile protejate din Islanda, deoarece acestea deteriorează solul și vegetația. Oricine este prins conducând în locul nepotrivit riscă o amendă de până la 4.500 de dolari. În același timp, în Republica Cehă se practică jeep-ul pe terenurile de antrenament militar, iar în Statele Unite trebuie să stai la coadă pentru a obține permisiunea de a conduce pe drumurile desemnate.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments