duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăDiverseВ уряді вирішили повністю заборонити катання на джипах у заповідних зонах

В уряді вирішили повністю заборонити катання на джипах у заповідних зонах

В українському законодавстві виявили прогалини, які дозволяють любителям «джипінгу» кататися територіями природно-заповідного фонду. В уряді вирішили покласти цьому край, пишуть провідні сайти.

Як повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, пряма заборона пересування автомобілів і квадроциклів діє лише у зонах суворого заповідання. Водночас у господарських зонах та зонах стаціонарної рекреації проїзд автомобілів дозволено. Саме це спричиняє ті випадки, про які пишуть у медіа, та які викликають обурення в громадськості, зазначили в Міндовкілля.

У серпні минулого року у соціальній мережі Фейсбук оприлюднили світлини зроблені на високогір’ї Карпат, ділянці між Драгобратом та горою Геришаска. На фото можна побачити, як велика кількість людей на мотоциклах та автотранспорті відпочивають біля озера.

Отож, Кабінет Міністрів запропонував законопроєкт, який остаточно заборонить «джипінг» на природоохоронних територіях.

Над документом працювало Міндовкілля та кілька громадських організацій. За слова міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, під час підготовки законопроєкту вивчали міжнародний досвід. Так, урядовці з’ясували, що у заповідних зонах Ісландії позашляховики поза законом, оскільки шкодять ґрунтовому покриву та рослинності. Кожному, кого спіймали за кермом у забороненому місці, загрожує штраф до 4500 доларів. Водночас Чехія практикує «джипінг» на військових полігонах, а в США потрібно стати в чергу, щоб отримати дозвіл на поїздку визначеними шляхами.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments