duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăDiverseVameșii din Transcarpatia au împiedicat un șofer de microbuz să importe echipament...

Vameșii din Transcarpatia au împiedicat un șofer de microbuz să importe echipament nedeclarat în Ucraina

Recent, la postul vamal „Vylok” de la frontiera dintre Ucraina și Ungaria, vameșii din Transcarpatia au împiedicat importul ilegal al unui lot de echipamente moderne nedeclarate.

În timpul formalităților vamale, șoferul microbuzului, alegând un tip de control simplificat- „coridorul verde”, a demonstrat că respectă cerințele legislației vamale și că nu transporta mărfuri supuse obligativității de declarare și impozitare.

În timpul controlului vehiculului, în care se aflau bagaje cu obiecte personale, vameșii au dat peste un produs nou, de fabricație străină, pe care șoferul nu a dorit să îl declare. Și este clar de ce. Printre bunurile găsite se numără ceasuri inteligente, power bank-uri, DVR-uri auto, căști pentru telefon, un proiector etc. Valoarea totală preliminară a acestora este de peste 123 de mii de UAH, ceea ce depășește în mod semnificativ suma permisă de Codul Vamal pentru importul de bunuri fără a le declara pe persoană – până la 500 de euro și până la 50 de kg.

Aceste acțiuni conțin semne de încălcare a normelor vamale în conformitate cu partea 2 a articolului 471 din Codul vamal al Ucrainei.

În prezent, mărfurile nedeclarate în cantitate de 59 de bucăți au fost confiscate, iar valoarea finală a acestora va fi stabilită de un expert.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments