marți, mai 7, 2024
spot_img
AcasăCulturăEducațieÎn Polonia, copiii ucraineni vor fi obligați să frecventeze școlile locale

În Polonia, copiii ucraineni vor fi obligați să frecventeze școlile locale

De la 1 septembrie 2024, toți copiii ucraineni care se află în prezent în Polonia din cauza războiului  vor fi obligați să meargă la școlile locale.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct Joanna Muha, relatează Radio Libertatea.

Potrivit acesteia, Ministerul Educației din Polonia se află deja la etapa finală de elaborare a proiectului de lege în cauză.

Oficialul a menționat că în urma consultărilor interguvernamentale cu colegii ucraineni, care au avut loc la Varșovia la 28 martie, s-a aflat că 50-60 de mii de copii ucraineni din Polonia nu sunt cuprinși în sistemul de învățământ polonez. Aceasta este o cifră semnificativ mai mică decât cea raportată anterior de ONG-uri.

„Partea ucraineană este foarte interesată de obligația copiilor ucraineni de a frecventa școlile poloneze. Din partea lor, ei oferă cooperare și vom profita de această ofertă. Cea mai mare parte a acestui program este deja gata, așteptăm ca legea să fie aprobată și apoi vom informa oficial despre detalii”, a declarat Muha.

Se știe că vor fi introduse lecții speciale de limba ucraineană pentru copiii ucraineni în școlile poloneze. Profesori din Ucraina vor fi angajați în acest scop, iar acestora li se va oferi o procedură simplificată de nostrificare a diplomelor.

De asemenea, se știe că copiii ucraineni vor fi învățați despre integrarea europeană. Ministerul Educației consideră că ei vor avea nevoie de aceste cunoștințe, având în vedere viitoarea aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments