luni, mai 6, 2024
spot_img
AcasăDiverseÎn regiunea Transcarpatia 23 de școli asigură mese zilnice pentru elevi cu sprijinul...

În regiunea Transcarpatia 23 de școli asigură mese zilnice pentru elevi cu sprijinul ONU

23 de școli din regiunea Zakarpattia asigură mese zilnice pentru elevii din învățământul primar cu sprijinul financiar al Programului Alimentar Mondial al ONU.

Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook a AMR.

Potrivit agenției, proiectul implică școli din comunitățile  Keretsky, Neresnytsia, Nyzhnivoroty, Bushtyno Vyshkiovo, Voloveț, Dubiove, Jdenievo, Korolevo, Seredne Solotvino, Ust-Chorna și Hust.

Organizația internațională rambursează instituțiilor 30% din costurile pentru mesele calde. PAM (Programul Alimentar Mondial  – organizațiа umanitară a Organizației Națiunilor Unite,a alocat deja peste 1,2 milioane UAH regiunii pentru această compensație. Aceste fonduri vor fi distribuite în curând în bugetele comunităților participante la proiect.

„Datorită acestei cooperări în cadrul acordului semnat, școlile din  Transcarpatia au posibilitatea de a îmbunătăți organizarea meselor calde. Acest lucru este important, în special, în contextul implementării reformei alimentației școlare, care este pusă în aplicare în țară la inițiativa primei doamne Olena Zelenska”, a declarat Mariana Marusynets, director al Departamentului de Educație, Tineret și Sport al AMR.

Mariana Marusynets a adăugat că, în al doilea semestru, Programul Alimentar Mondial al ONU intenționează să extindă proiectul în regiune pentru a acoperi cu un astfel de sprijin încă 51 de instituții de învățământ secundar general.

„Mesele sănătoase și nutritive în școli nu sunt doar un mijloc de asigurare a bunăstării fizice, ci și o investiție reală în viitor. Sprijinul nostru pentru programul de alimentație școlară din Ucraina reflectă angajamentul nostru de a crea condiții favorabile pentru ca fiecare copil să învețe și să se dezvolte”, a declarat David Thomas, manager de program al Programului Alimentar Mondial.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments