luni, mai 6, 2024
spot_img
AcasăDiverseTrei persoane din Transcarpatia, suspectate de deturnarea a 3 milioane de UAH

Trei persoane din Transcarpatia, suspectate de deturnarea a 3 milioane de UAH

Trei persoane sunt suspectate de deturnarea a 3 milioane de UAH din fondurile UE pentru un proiect de reîmpădurire în regiunea Transcarpatia, informează procuratura regională pe pagina de Facebook.

În Transcarpatia, directorul unei companii de construcții și complicele său, precum și șeful departamentului de silvicultură, sunt suspectați de deturnarea a 3 milioane UAH din fondurile nerambursabile ale UE pentru un proiect de reîmpădurire.

Potrivit anchetei, schema de deturnare a banilor a fost pusă în aplicare în 2021-2022, în timpul implementării uneia dintre activitățile unui proiect transfrontalier în sectorul forestier.

Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Ujgorod plănuia să creeze o pepinieră forestieră modernă cu o seră inovatoare pentru cultivarea de arbori și arbuști.

Pentru construcția acestuia, Direcția Silvică a anunțat o licitație, iar lucrările au fost finanțate din fonduri alocate de UE, scrie Parchetul. „În scopul însușirii banilor, directorul firmei de construcții – câștigătoarea licitației – împreună cu un complice au implicat în schemă mai multe firme fictive și au achiziționat o structură pentru instalarea unei sere cu folie la prețuri umflate. Aceștia au falsificat documente oficiale care atestau că costul echipamentului era de 5,2 milioane UAH. În același timp, prețul de piață pentru echipamentul necesar era de aproape 2,2 milioane UAH”, se arată în comunicat.

Astfel, antreprenorul și complicele său au deturnat 3 milioane UAH din fondurile nerambursabile, pe care ulterior le-au retras din conturile bancare și le-au încasat.

Șeful de atunci al companiei forestiere a omis, din neglijență, să verifice în mod corespunzător echipamentele achiziționate și a semnat documentele necesare pentru a plăti antreprenorului banii în baza unor facturi semnificativ umflate.

Directorul companiei și complicele său au primit o notificare de suspiciune de deturnare de bunuri în proporții deosebit de mari, spălare de bani și falsificare de documente oficiale, iar șeful companiei forestiere a fost acuzat de neglijență care a provocat consecințe grave.

Ofițerii de aplicare a legii au depus acum demersuri în instanță pentru a le impune suspecților măsuri preventive.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments