luni, mai 6, 2024
spot_img
AcasăDiversePeste 2800 de mașini importate prin punctele de control din Transcarpatia

Peste 2800 de mașini importate prin punctele de control din Transcarpatia

Volkswagen, Skoda și Audi au fost cele mai des menționate în documentele de import al mașinilor achiziționate prin punctele de control ale vămii din Transcarpatia, care au fost în fruntea listei de mașini importate în 2023.

În total, compatrioții noștri au importat anul trecut 2.865 de autoturisme pentru libera circulație prin posturile vamale din zona Vămii Transcarpatice. În același timp, numărul autoturismelor noi importate a ajuns la 2 (două) autoturisme. Aceasta reprezintă aproximativ 0,07% din numărul total de autoturisme importate în regiune.

Astfel, restul de 2.863 de vehicule au fost clasificate ca fiind second-hand. Cea mai mare parte a acestora sunt autoturisme cu o vechime de peste 5 ani – 91%, restul de 9% sunt autoturisme uzate cu o durată de viață de până la 5 ani.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, persoanele fizice au plătit la bugetul de stat peste 312 milioane UAH pentru vămuirea vehiculelor. Din această sumă, 98% din plăți au provenit de la proprietarii de mașini uzate.

Volkswagen (30%), Skoda (18%) și Audi (9%) au plătit cea mai mare parte a taxelor vamale pentru mașinile importate.

În medie, costul unui autoturism de ocazie importat în Ucraina prin punctele vamale ale vămii Zakarpattia a variat între 10.000 și 11.000 USD.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments