miercuri, mai 1, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieMass-media din Transcarpatia aplică inovații conform standardelor europene

Mass-media din Transcarpatia aplică inovații conform standardelor europene

Primul an de punere în aplicare a Legii presei s-a încheiat. Au fost deja introduse o serie de inovații în conformitate cu standardele europene și multe altele sunt în curs de realizare.

Principalele provocări pe această cale și schimbările care urmează să fie făcute în cel de-al doilea an de aplicare a legii au fost discutate la AMR în cadrul unei întâlniri cu profesioniștii din domeniul mass-media și cu furnizorii de servicii audiovizuale și audio din Transcarpatia.

„Încă de la începutul războiului pe scară largă și din primele zile de implementare a Legii, autoritățile regionale au cooperat pe deplin și au sprijinit reprezentanții acestei industrii”, a declarat Maryna Chepa-Markovtsi, șefa adjunctă a Biroului de informare și relații publice din cadrul Departamentului de comunicare strategică, naționalități și religii al AMR .

Volodymyr Tsapovskyi, reprezentant al Consiliului Național al Ucrainei pentru Televiziune și Radiodifuziune în regiunea Transcarpatia, a vorbit în detaliu despre situația regională în ceea ce privește implementarea schimbărilor cheie.

Potrivit acestuia, în prezent, în regiune sunt înregistrate oficial 27 de instituții de presă scrisă (alte 5 sunt în curs de înregistrare), 4 mass-media online, 9 posturi de radio, 4 canale de televiziune și aproximativ 30 de furnizori de servicii audiovizuale și audio. Volodymyr Tsapovskyi a adăugat, de asemenea, că acum este posibil să se participe la discuțiile publice privind anumite proiecte de reglementări pe site-ul autorității de reglementare.

La rândul său, Oleksandr Horzov, coordonator regional al Departamentului interregional de Vest al Ministerului Justiției din regiune, s-a axat pe aspectele juridice ale implementării Legii „Cu privire la mass-media”.

După aceasta, întâlnirea a continuat în format de întrebări și răspunsuri. În special, s-a discutat despre retransmiterea canalelor TV europene, înregistrarea și acordarea de licențe pentru presa scrisă, furnizorii de servicii audiovizuale, difuzarea de publicitate etc.

Sarcina principală este de a depune toate eforturile pentru a colabora eficient în domeniul juridic, în pofida războiului și a tuturor dificultăților.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments