vineri, mai 17, 2024
spot_img
AcasăCulturăMicul dejun de rugăciune în Ujgorod: unitate pentru victorie și pace

Micul dejun de rugăciune în Ujgorod: unitate pentru victorie și pace

Un mic dejun de rugăciune a avut loc astăzi la Ujgorod. Reprezentanți ai diferitelor confesiuni religioase, autorități publice, deputați, militari, voluntari, artiști, medici și personalități publice s-au reunit pentru a se ruga pentru Ucraina, pentru oamenii care au nevoie de ajutor, pentru cei care apără independența țării pe front, pentru prizonierii care se vor întoarce cu siguranță acasă, pentru mamele care își așteaptă fiii. În vremuri dificile, trebuie să fim mai aproape unii de alții și să îi ajutăm pe cei care au nevoie.
„Zdrobește-i pe toți dușmanii noștri, Dumnezeule atotputernic, și eliberează țara noastră dragă de străinii năvălitori și trimite-ne nouă, celor istoviți, pacea mult dorită…” Acesta este un fragment dintr-o rugăciune din 1921, adoptată de Consiliul Bisericii Ucrainene în perioada în care Ucraina se opunea invaziei bolșevice.
„Au trecut mai mult de 100 de ani de atunci, iar cuvintele acelei rugăciuni sunt încă relevante”, a declarat Roman Sarai, președintele Consiliului Regional Transcarpatic. – „Ne confruntăm din nou cu aceleași provocări. Ne apărăm din nou țara, apărăm independența, dreptul de a trăi și de a munci într-o țară liberă, valori umane simple care sunt inerente în multe țări democratice din lume. Trebuie să fim din nou puternici. Puternici pentru a uni lumea din jurul nostru, pentru a contracara răul împreună.”
Micul dejun de rugăciune a fost organizat la inițiativa asociației interfacționale din cadrul Consiliului regional „Pentru spiritualitate, moralitate și calea creștină de dezvoltare a regiunii Transcarpatice”. Evenimentul a fost organizat de către vicepreședintele Consiliului Regional Transcarpatic Vasyl Demyanchuk, Artista Poporului din Ucraina, personalitate publică și politică, coordonator al micului dejun de rugăciune al femeilor din întreaga Ucraină Oksana Bilozir și filantropul și voluntarul Andriy Hripta.
În timpul evenimentului, a fost rostită o rugăciune pentru apărătorii Ucrainei, medicii și civilii, familiile apărătorilor ucraineni, voluntarii și Eroii căzuți la datorie. Dat fiind, că Transcarpatia este o regiune multinațională, participanții la micul dejun au citit rugăciunea „Tatăl nostru” în 8 limbi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments