vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăDiverseMobilizarea deținuților este posibilă în Ucraina

Mobilizarea deținuților este posibilă în Ucraina

Ucraina ia în considerare posibilitatea de a mobiliza persoane cu cazier judiciar, persoane aflate în închisoare și chiar deținuți pe viață.

Ministrul adjunct al justiției din Ucraina, Olena Vysotska, a declarat acest lucru într-un comentariu pentru Suspilne.

În ceea ce privește deținuții pe viață, ea a precizat că în prezent există aproape 1.600 de astfel de persoane în Ucraina.

„Caracteristicile lor, starea lor, sănătatea lor, moralul lor și dorința lor de a se alătura comunității sunt, de asemenea, diferite. De aceea, în primul rând, vedem un avantaj în cei care sunt motivați. Și în al doilea rând, căutăm structuri legale, oportunități legale pentru a elibera astfel de oameni, astfel încât să poată ajuta la combaterea agresiunii”, a declarat oficialul.

În același timp, Vysotska a precizat că guvernul analizează în prezent posibilitatea de a-i recruta pe acei condamnați care și-au ispășit deja pedeapsa.

„Prin urmare, în proiectul de lege care se analizează în prezent cu privire la mobilizare, avem în vedere tocmai o astfel de oportunitate – de a pune la dispoziție persoane cu cazier judiciar, adică care sunt libere, și-au ispășit deja pedepsele, iar țara nu are nicio pretenție legală împotriva lor, astfel încât acest statut să nu interfereze cu ei în primul rând”, a spus ea.

Potrivit ministrului adjunct, se ia în considerare și varianta ca deținuții sau persoanele cu cazier judiciar să îndeplinească funcții auxiliare în armată, iar acest lucru ar fi „mai potrivit decât să fie doar în închisoare”.

Anterior, șeful Ministerului ucrainean al Justiției, Denys Malyuska, a propus mobilizarea deținuților fără consimțământul lor, spunând că este datoria tuturor să apere țara.

Potrivit statisticilor penitenciarelor Consiliului Europei, în ianuarie 2020, numărul deținuților din Ucraina era de 52.609.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments