duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăDiversePoliticianul rus Alexei Navalny a murit într-o colonie penală

Politicianul rus Alexei Navalny a murit într-o colonie penală

Acest lucru a fost anunțat de presa rusă cu referire la Serviciul penitenciar al districtului autonom Yamalo-Nenets.

„Deținutul A.A. Navalny nu s-a simțit bine după o plimbare, aproape imediat leșinând. Personalul medical al instituției a sosit imediat și a fost chemată o ambulanță. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar acestea nu au dat rezultate pozitive. Paramedicii au pronunțat decesul condamnatului”, se arată în declarație.

Potrivit unor instituții media rusești și canalelor Telegram, care citează surse, cauza morții ar fi fost un cheag de sânge care s-ar fi desprins.

„Conform deciziei familiei lui Alexei Navalny, nu comentez absolut nimic. Investigăm acum. Alexei a avut miercuri un avocat. Totul era în regulă atunci”, a declarat avocatul lui Navalny, Leonid Solovyov.

Alexei Navalny avea 47 de ani. El își ispășise recent pedeapsa în colonia penală nr. 3 din satul Kharp din districtul autonom Yamalo-Nenets.

În luna august a anului trecut, un tribunal rus l-a condamnat pe Navalny la 19 ani de închisoare sub acuzația de extremism.

În martie 2022, instanța l-a condamnat la 9 ani într-o închisoare de maximă securitate într-un caz de fraudă și insultare a unui judecător.

Reamintim că, în august 2020, Navalny a fost otrăvit cu o otravă Novichok. Otrăvirea a avut loc într-o cameră de hotel din Tomsk, iar politicianul s-a îmbolnăvit în avion. El a fost imediat spitali bunzat și apoi dus în Germania pentru tratament.

O anchetă jurnalistică a ajuns la concluzia că otrăvirea a fost organizată de colaboratorii fsb a Rusiei.  După însănătoșire, Năvalnici s-a intors în Rusia unde a fost arestat.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments