luni, mai 6, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieProiectele internaționale ale Spitalului Clinic Regional sunt în atenția deputaților

Proiectele internaționale ale Spitalului Clinic Regional sunt în atenția deputaților

Rezultatele programului de granturi Ungaria – Slovacia – România – Ucraina au fost prezentate deputaților Consiliului Regional Ivano-Frankivsk la Spitalul Clinic Regional Andriy Novak Transcarpatia.

Spitalul Clinic Regional a implementat proiectul „Schimb transfrontalier de cunoștințe privind chirurgia minim invazivă și asistența medicală modernă”, în valoare de peste 463 de mii de euro.

Fondurile nerambursabile au fost destinate achiziționării și punerii în funcțiune a unor echipamente medicale moderne pentru sala de operație, care vor îmbunătăți nivelul serviciilor medicale oferite pacienților: un stativ laparoscopic și un aparat de radiografie cu braț C.

Directorul instituției, Yuriy Yatsyna, a prezentat, de asemenea, următoarele proiecte internaționale care vor fi implementate în viitorul apropiat. În special, va fi implementat un proiect transfrontalier cu Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, România. Vor fi achiziționate echipamente laparoscopice pentru intervenții chirurgicale și echipamente pentru departamentul de reabilitare a pacienților internați.

Un alt proiect în cadrul programului Polonia-Ucraina este planificat pentru achiziționarea de echipamente medicale în valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments