luni, mai 6, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieUcraina simplifică sistemul de plăți către familiile soldaților capturați, dispăruți și căzuți...

Ucraina simplifică sistemul de plăți către familiile soldaților capturați, dispăruți și căzuți la datorie

La 30 ianuarie, guvernul ucrainean a simplificat mecanismul de primire a ajutorului financiar pentru familiile militarilor căzuți la datorie, capturați sau dispăruți.

Acest lucru a fost raportat pe canalul Telegram al Ministerului Apărării.

După cum s-a menționat, conform rezoluției, Ministerul Apărării va putea acum să obțină acces simplificat la unele registre de stat.

„Acest lucru ne va permite să identificăm rapid membrii de familie care au dreptul la sprijinul financiar al militarilor capturați sau dispăruți”, a explicat ministerul.

Modificările includ, de asemenea, identificarea întregii game de membri ai familiilor celor căzuți care au dreptul la un ajutor financiar unic de 15 milioane UAH.

„Poziția noastră clară este că rudele soldaților căzuți, dispăruți sau capturați nu ar trebui să cheltuiască timp și efort pentru a dovedi lucruri care sunt evidente pentru ei. În cazul în care statul deține astfel de informații, acest lucru se va întâmpla în mod automat după verificarea relevantă a cetățenilor”, a declarat ministrul adjunct al Apărării, Natalia Kalmykova.

Potrivit oficialului, „interacțiunea cu registrele de stat creează exact un astfel de sistem, iar acest lucru va simplifica și accelera foarte mult procesul de plată către familii”.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments