joi, mai 2, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieProiectele viitoare, tema discuției dintre Viktor Mykyta și reprezentanții din Ungaria

Proiectele viitoare, tema discuției dintre Viktor Mykyta și reprezentanții din Ungaria

Viktor Mykyta, șeful AMR Transcarpatia a participat la o întrevedere între șeful Biroului prezidențial, Andriy Yermak, și ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, care a avut loc prin videoconferință. informează el pe pagina de Facebook a instituției.

Pe ordinea de zi s-au aflat cooperarea bilaterală, implementarea proiectelor de infrastructură, sociale și a altor proiecte interstatale și interregionale.

Dialogul dintre Ucraina și Ungaria a căpătat un nou sens după întâlnirea dintre Andriy Yermak, Dmytro Kuleba și Peter Szijjarto la Ujgorod, în cadrul căreia au convenit asupra unor pași concreți unul către celălalt într-un format fundamental nou.

Șeful biroului președintelui a menționat că există poziții convenite cu privire la problemele comunităților naționale, care au fost elaborate și înregistrate anterior de grupurile de lucru. Activitățile în această direcție sunt în curs de desfășurare și vor fi finalizate cât mai curând posibil.

De asemenea, s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește extinderea capacităților logistice și de transport la frontiera comună. De exemplu, punctul de control Luzhanka-Beregsurany va începe luna aceasta să permită trecerea camioanelor fără restricții de greutate. De asemenea, un nou punct de control „Velyka Palad-Nogodosh” va fi deschis în curând. Acest lucru va contribui la reducerea cozilor la granița cu Ungaria.

La rândul său, ministrul de externe al țării vecine, Peter Szijjarto, a remarcat activitatea eficientă a grupurilor de lucru privind comunitățile naționale și a declarat că luni va fi semnat un acord bilateral ucraineano-ungar privind traficul de frontieră. Acesta va da startul extinderii punctelor de control.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments