joi, mai 9, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieReabilitarea apărătorilor, deminarea umanitară și reabilitarea copiilor, domenii-cheie de activitate în Ucraina

Reabilitarea apărătorilor, deminarea umanitară și reabilitarea copiilor, domenii-cheie de activitate în Ucraina

Acest lucru a fost subliniat de Viktor Mykyta, șeful administrației regionale de stat din Transcarpatia și șeful Camerei Regiunilor din cadrul Congresului autorităților locale și regionale.

Potrivit acestuia, punerea în aplicare a unor astfel de proiecte importante este posibilă datorită cooperării coordonate a regiunilor ucrainene și a regiunilor din statele membre ale UE.

„Avem deja o experiență pozitivă și eficientă de colaborare cu partenerii internaționali. Așadar, acum avem sarcini foarte specifice care vizează extinderea acestor relații, care, la rândul lor, vor contribui la dezvoltarea reciprocă și la apropierea comunităților noastre”, a declarat Viktor Mykyta.

Un domeniu  crucial de activitate  este reabilitarea apărătorilor noștri. Proiectul de creare a unui centru de reabilitare la scară largă, Centrul de recuperare 4.5.0, în Ujgorod, a reunit deja parteneri internaționali din mai multe țări europene, întreprinderi, antreprenori locali și ucraineni de renume.

„Datoria și prioritatea noastră principală este de a ajuta în mod integral apărătorii să revină la o viață pașnică la nivel fizic, psihologic și mental, să se adapteze și să se reintegreze în societate. În acest scop, continuăm să ne consolidăm eforturile”, a declarat șeful Transcarpatiei.

 Șeful regiunii, împreună cu echipa Camerei Regiunilor Congresului, atrag atenția partenerilor internaționali asupra organizării deminării umanitare pe platformele de comunicare europene. Aceștia depun eforturi pentru a atrage sprijin financiar pentru achiziționarea de echipamente speciale și pentru a stabili o cooperare în domeniul formării specialiștilor în domeniu.

„Din cauza agresiunii rusești, Ucraina este astăzi una dintre cele mai minate țări din lume. Înțelegem cât de important este să protejăm civilii și să reluăm exporturile. Avem deja înțelegerea și sprijinul colegilor noștri din Austria și Ungaria în această privință”, a comentat Viktor Mykyta.

El a subliniat, de asemenea, că reabilitarea copiilor apărătorilor ucraineni rămâne un alt domeniu important de activitate. Astăzi, ca și în anii precedenți, aceștia sunt organizați pentru a participa la tabere de vară în Transcarpatia  și în țări europene, inclusiv în Austria, Ungaria și Italia.

„Datorită legăturilor noastre strânse cu partenerii noștri din UE și a sprijinului primei doamne Olena Zelenska, continuăm să extindem oportunitățile de recreere și odihnă pentru cât mai mulți copii ai apărătorilor noștri. Trebuie să avem grijă de starea lor fizică și psiho-emoțională. În vremuri de război, este extrem de important ca ei să poată obține emoții pozitive de neuitat și amintiri plăcute”, a declarat șeful Administrației militare regionale Transcarpatice și șeful Camerei Regiunilor din cadrul Congresului autorităților locale și regionale pe lângă președintele Ucrainei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments