duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăDiverseRefugiații ucraineni care se întorc din străinătate vor putea primi asistență financiară

Refugiații ucraineni care se întorc din străinătate vor putea primi asistență financiară

Cabinetul de miniștri extinde lista categoriilor eligibile pentru a primi asistență financiară din partea statului.

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a adoptat o rezoluție prin care a extins lista categoriilor care pot primi asistență financiară din partea statului ca fiind cu venituri mici. Acest lucru a fost raportat luni, 29 ianuarie, pe portalul Guvernului.

Se menționează că, anterior, asistența pentru familiile cu venituri mici nu era acordată dacă în familie existau persoane apte de muncă care nu lucrau sau nu plătiseră contribuția socială unică  pentru ultimele trei luni.

„De fapt, acest lucru făcea imposibilă acordarea ajutorului pentru familiile de persoane strămutate care s-au mutat și și-au pierdut locul de muncă ca urmare a deplasării, precum și pentru familiile migranților ucraineni forțați care se întorceau din străinătate după o ședere îndelungată”, se arată în comunicat.

Acum, ucrainenii care s-au întors după evacuarea din străinătate vor putea primi asistență financiară timp de șase luni. Chiar dacă aceste familii au în componența lor șomeri apți de muncă care nu au plătit contribuția socială unificată.

De asemenea, persoanele strămutate în interiorul țării care nu au muncit și nu au plătit taxa socială unificată vor putea primi aceleași plăți.

În același timp, aceste persoane vor fi „încurajate să își găsească un loc de muncă”. Persoanele strămutate în interiorul țării și cele care s-au întors din străinătate trebuie să își găsească un loc de muncă sau să se înregistreze la Centrul de stat pentru ocuparea forței de muncă în termen de două luni.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments