duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăDiverseUcraina începe să întrerupă curentul electric debitorilor

Ucraina începe să întrerupă curentul electric debitorilor

Ucraina a revenit la penalizarea pentru plata cu întârziere a facturilor de utilități. În plus, dacă aveți datorii pentru consumul de energie electrică, este posibil să vă confruntați cu o întrerupere a curentului electric în zilele următoare.

Acest lucru a fost raportat de Ukrainianwall cu referire la zn.ua.

Această decizie a fost luată de Cabinetul de Miniștri înainte de noul an, iar pe 9 ianuarie a fost aprobată de Rada Supremă (Verkhovna Rada). Pe parcursul a aproape 2 ani de război total, ucrainenii datorează 15 miliarde UAH pentru electricitate.

Chiar dacă tariful la electricitate a fost majorat în iunie 2023, ei spun că ar trebui să fie în continuare mai mare. Prin urmare, Cabinetul de Miniștri a suspendat moratoriul, permițând ucrainenilor să fie pedepsiți pentru datoriile lor.

Se remarcă faptul că, din februarie, moratoriul va rămâne în vigoare doar în zonele adiacente zonei de luptă. Altor neplătitori li se taie deja curentul electric. De asemenea, plățile întârziate pot fi supuse unei penalități.

Potrivit datelor, aproximativ 40% dintre locuitorii Kievului au restanțe, ceea ce reprezintă aproximativ un milion de persoane. Dar oficialii sunt încrezători că nu toți ucrainenii se află într-o situație financiară atât de dificilă.

Statul poate oferi subvenții celor care nu își pot plăti singuri utilitățile.

În primul rând, consumatorii cu datorii mai mari de 3.000 UAH sunt supuși deconectării.

Este ușor de aflat despre datoriile la electricitate. Facturile lunare de utilități conțin informații detaliate.

De asemenea, puteți obține informații despre datorii la sucursalele Ukrposhta, la bancă sau pe site-ul furnizorului de energie electrică.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments