vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăPoliticSlovacia va susține alocarea a 50 de miliarde de euro din partea...

Slovacia va susține alocarea a 50 de miliarde de euro din partea Uniunii Europene pentru Ucraina

Guvernul slovac nu va bloca achiziționarea de către Ucraina de arme și echipamente de la companiile slovace.

Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, la 24 ianuarie, la Ujgorod, după o întâlnire cu premierul Slovaciei, Robert Fițo.

„Premierul Fițo m-a asigurat de sprijinul său deplin pentru aspirațiile de integrare europeană ale Ucrainei. Slovacia va sprijini programul „Facilitatea pentru Ucraina „, care prevede alocarea de către Uniunea Europeană a 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Avem acorduri specifice conform cărora guvernul slovac nu va bloca achiziția de arme și echipamente de către Ucraina de la întreprinderile slovace. Vom coopera în ceea ce privește furnizarea de echipamente pentru construcția hotarelor de apărare de la o companie slovacă”, a declarat Denys Shmyhal.

În urma întrevederii, Denys Shmyhal și Robert Fițo au semnat o declarație comună prin care au confirmat disponibilitatea lor de a continua cooperarea în vederea respectării integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional și și-au exprimat sprijinul pentru formula de pace a președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy.

De asemenea, Denys Shmyhal a menționat că părțile au reafirmat importanța participării Slovaciei la acțiunile de deminare umanitară în Ucraina, a creșterii potențialului de tranzit pentru exportul de produse agricole ucrainene și a dezvoltării cooperării tehnico-militare pe baze comerciale.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments