sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăPoliticTusk: "Dedic decizia noastră de extindere a Uniunii Europene eroilor voștri"

Tusk: „Dedic decizia noastră de extindere a Uniunii Europene eroilor voștri”

Noul prim-ministru al Poloniei, Donald Tusk, a dedicat decizia de a începe negocierile cu Ucraina privind aderarea la UE eroilor ucraineni care și-au dat viața pentru o Ucraină europeană.Tusk a scris despre acest lucru pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter).

„Dragă Volodymyr Zelenskyy, am reușit! Dedic decizia noastră de extindere a Uniunii Europene eroilor tăi care și-au dat viața pentru o Ucraină independentă și europeană”, a scris Tusk.

Ministerul polonez de Externe a scris pe platforma de socializare X (fostul Twitter) că speranțele  ucrainenilor, pentru care mulți oameni și-au dat viața, devin realitate.

„Ucraina începe negocierile de aderare la UE. Aceasta este o veste minunată. Îi felicităm pe prietenii noștri ucraineni din toată inima”, a declarat Ministerul polonez de Externe într-un comunicat.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, i-a mulțumit prim-ministrului polonez.

„Vă mulțumesc pentru cuvintele dumneavoastră generoase în această zi istorică. Datorită sprijinului prietenesc și ferm al Poloniei am reușit să obținem acest rezultat. În numele libertății voastre și a noastre  într-o Europă puternică și unită!”, a scris Zelensky într-un comentariu sub postarea lui Tusk.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments