vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăPoliticSlovacii din Transcarpatia îi cer lui Fițo să susțină negocierile de aderare...

Slovacii din Transcarpatia îi cer lui Fițo să susțină negocierile de aderare a Ucrainei la UE

Reprezentanții comunității naționale slovace din Transcarpatia au publicat un apel deschis adresat președintelui Consiliului European, Charles Michel, și premierului Slovaciei, Robert Fițo.

Comunitatea națională slovacă din Transcarpatia a cerut să susțină decizia de a deschide negocierile privind aderarea Ucrainei la UE în cadrul reuniunii Consiliului European care va avea loc la 14-15 decembrie 2023.

De asemenea, slovacii ucraineni îi îndeamnă pe toți liderii statelor membre ale Uniunii Europene să continue să sprijine Ucraina pe calea integrării sale europene.

Apelul a fost publicat de șefa ONG-ului „Societatea regională culturală și educațională a femeilor slovace din Transcarpatia „Trust”” Jana Dudas-Ryzhak și de șeful ONG-ului „Societatea intelectualilor slovaci din Transcarpatia” Ernest Horvat.

Pentru a recapitula, liderii comunităților maghiare din Transcarpatia au făcut apel la președintele Consiliului European, Charles Michel, și la premierul ungar Viktor Orban pentru a sprijini începerea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments