sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieSute de mii de noi întreprinzători individuali au apărut în Ucraina în...

Sute de mii de noi întreprinzători individuali au apărut în Ucraina în 2023

Acest lucru este evidențiat de datele de pe platforma Opendatabot.

În 2023, în Ucraina au fost înregistrați peste 304 mii de noi întreprinzători individuali și 37 de mii de noi companii. Cele mai populare domenii au fost comerțul cu amănuntul și cu ridicata, IT și serviciile personale.

304.048 de noi înregistrări de întreprinderi individuale au fost înregistrate în Ucraina la 29 decembrie 2023. Numărul de noi întreprinderi a fost cu 7% mai mare decât în 2021.

Cele mai populare domenii în rândul noilor întreprinderi individuale anul trecut au fost comerțul cu amănuntul, IT, alte servicii personale, comerțul cu ridicata și activitățile de alimentație publică.

În rândul noilor întreprinderi care oferă servicii individuale, saloanele de coafură și de înfrumusețare au fost cele mai populare – 18.059 de afaceri noi.

Regiunile Kiev, Dnipro și Lviv au fost lideri în ceea ce privește numărul de noi înregistrări de întreprinderi individuale. Cu toate acestea, analiștii notează că locul de înregistrare a afacerii poate fi diferit de locul real al afacerii.

 Spre deosebire de întreprinderile individuale, noile companii nu se deschid la fel de des și nu au atins încă nivelurile înregistrate înainte de invazia la scară largă.

 În 2023, au fost deschise 37.297 de societăți noi. Aceasta este cu o treime mai puțin decât în 2021, când au fost înregistrate 56.267 de noi întreprinderi.

Cele mai populare domenii pentru noile companii au fost comerțul cu ridicata, ONG-urile și asistența socială. Cele mai multe companii noi au fost înregistrate în capitală și în regiunile Dnipro și Lviv. Aceste trei regiuni au reprezentat aproape jumătate din înregistrările de noi întreprinderi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments